Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών

Λουκάκος Σκαρμούτσος

Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Η Ελλάδα είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο σημαντικά ναυτικά κράτη του κόσμου και η εμπορική της ναυτιλία, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας. Επί σειρά ετών ο ελληνικός στόλος κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως. 

Η ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, η οποία κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα. Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις αποτελούν τον πυρήνα των θαλάσσιων εμπορικών δραστηριοτήτων και η ύπαρξη κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού είναι αναγκαία. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για ακόμα μία φορά πρωτοπορεί και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα  πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας «Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών», προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα στο μελλοντικό τους επάγγελμα με εξάμηνη εξάσκηση-εργασία σε ναυτιλιακές εταιρίες.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ικανά στελέχη που θα μπορούν να χειρίζονται θέματα Ναυτιλίας και Ναυλομεσιτίας Εμπορικών Πλοίων και Σκαφών Αναψυχής, όπου με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και με τη σχετική εμπειρία που θα αποκτήσουν θα εξελιχθούν σε ανώτερα στελέχη στις επιχειρήσεις του ευρύτερου Ναυτιλιακού / Ναυλομεσιτικού Τομέα.


Το Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε: 
Πλοιοκτήτριες εταιρείες
Ναυλομεσιτικές εταιρείες
Εταιρείες Θαλάσσιου Τουρισμού
Ως ελεύθερος επαγγελματίας


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.


Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι, ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Ο Στράτος Σπύρου είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και διδάσκων των Ναυτιλιακών Προγραμμάτων του e-learning του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά, της κατεύθυνσης Ναυτιλιακών Σπουδών του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Πατρών και των ναυτιλιακών προγραμμάτων εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει διατελέσει επίσης Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και διδάσκων των ναυτιλιακών προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει διδάξει στα προγράμματα εξειδίκευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΑΤΕΙ Αθήνας. Έχει διατελέσει Καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πλοιάρχων Α’ και Β’ τάξης του Υπουργείου Ναυτιλίας, στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), πιστοποιημένου από τον International Maritime Organization (ΙΜΟ), με γνωστικό αντικείμενο την Οικονομική Εκμετάλλευση Πλοίου. Συμμετείχε στην επιτροπή δημιουργίας του προγράμματος σπουδών της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου και στην μελέτη για την Ναυτική Εκπαίδευση στη Μεσόγειο της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα είναι CEO του Institute of International Nautical Studies.ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Ο Πάνος Παππάς είναι Ναυτιλιακός Οικονομολόγος. Έχει σπουδάσει την Ναυτιλιακή Επιστήμη σε 3 Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Πειραιά, City University of London, Metropolitan University of London) και κατέχει Master of Science with Merit στο Διεθνές Εμπόριο και τις Ναυτιλιακές Μεταφορές. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων με Διδακτική εμπειρία πάνω από 5500 ώρες στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Εξωτερικό για την Ναυτιλία και για την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι Ειδικός Επιστήμονας του ΕΟΠΠΕΠ στις Γραπτές Εξετάσεις, Εξεταστής στις Πρακτικές Εξετάσεις, και συγγραφέας μέρους του νέου Οδηγού Σπουδών της Ειδικότητας του Τομέα Ναυτιλίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Επικοινωνία, Συμβουλευτική και Διδασκαλία στη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση, και τα ερευνητικά του, στην εξέλιξη της Αγοράς LNG.ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥΛΟΥ

Η Δήμητρα Πούλου είναι απόφοιτη των Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων με αντικείμενα: <<Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων>> με κατεύθυνση “Ποιότητα Υδάτων και Περιβαλλοντική Τεχνολογία”  του ΕΜΠ και <<Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου>> με κατεύθυνση “Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών”  του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Υπότροφος του Ιδρύματος Κυπριανίδη και μέλος της UNESCO. Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο της Κύπρου (The Cyprus Institute) στο ερευνητικό πρόγραμμα BEWATER,έχει συμμετάσχει ως leader σε πρόγραμμα youth Erasmus+ και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά.Από τον Οκτώβρη του 2014 είναι εκπαιδεύτρια  ΙΕΚ σε περιβαλλοντικά μαθήματα διαφόρων ειδικοτήτων.ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ασπασία (Άσπα) Σταθακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου – Διοικητικής Επιστήμης (πρώτη στη σειρά κατάταξης). Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Έχει εργασθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, όπου παραμένει συνεργάτης σε θέματα πιστοποίησης ενηλίκων και αποφοίτων ΙΕΚ. Διδάσκει Δίκαιο, Διοίκηση και Ναυτασφαλίσεις. Έχει εκλεγεί στο Δήμο Πειραιά.ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΤΣΑΚΗΣ

Ο Νίκος Λιοτσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την  Ανώτατη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ(Δίπλωμα Αξιωματικού Γ τάξης) και την ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΣΥΠ – ΑΣΠΑΙΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

O Απόστολος Μανούσος είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση  Βιομηχανικών Συστημάτων (Logistics-Εφοδιασμός και Διακίνηση Προϊόντων), από το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Παράλληλα, είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ε.Α.Π.

       

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.