Τέχνη Δημιουργικής Γραφής

Δημιουργική Γραφή


Ο λόγος για τον οποίο σήμερα μπορούμε και μιλάμε για τα μεγάλα έργα συγγραφέων, ποιητών, ιστορικών και φιλοσόφων που έζησαν ακόμα και στην αρχαιότητα είναι... γραπτός! Ο γραπτός λόγος έχει δύναμη, εκφράζει απόψεις, καταγράφει γεγονότα, φανταστικές και πραγματικές ιστορίες. Είναι όμως και μία τέχνη με αρχές και κανόνες που βοηθούν τη σκέψη να αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Γράφεις από τότε που έμαθες το αλφάβητο! Θέλεις να μοιραστείς τις ιδέες και τις απόψεις σου με όλο τον κόσμο. Θέλεις να αναπτύξεις το ταλέντο σου και να βελτιώσεις τα κείμενά σου. Στην ειδικότητα της Δημιουργικής Γραφής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκεσαι μεθοδολογία γραφής ενώ τα μαθήματα Ελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας, Γλώσσας, Ιστορίας και Φιλοσοφίας σε βοηθούν να βελτιώσεις τη συγγραφική σου ικανότητα.


Η καριέρα σου

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην Τέχνη της Δημιουργικής Γραφής, μετά το τέλος της φοίτησής του μπορεί να εργαστεί ως: 
-Ελεύθερος Επαγγελματίας δημιουργώντας τα δικά του έργα
-Σεναριογράφος για την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο
-Μεταφραστής Λογοτεχνικών Έργων
-Κειμενογράφος σε επιχειρήσεις
-Επιμελητής κειμένων σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδοτικούς οίκους

Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ

Ο Γιώργος Αυτιάς είναι δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στο Δημόσιο Δίκαιο, τις Πολιτικές Επιστήμες και την Οικονομία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή σεμινάρια σε Η.Π.Α και Ευρώπη σχετικά με το ασφαλιστικό. Έχει εργασθεί ως ρεπόρτερ οικονομικού ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1 ,υπήρξε παρουσιαστής του ΚΑΛΗΜΕΡΑ επί 6 έτη στην τηλεόραση του ALPHA ,υπήρξε παρουσιαστής του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ επί διετία στο ALTER και τώρα στο ΣΚΑΪ, παρουσιάζει την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΪ. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 επί 6 έτη, στην οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ για μία δεκαετία, στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ και στην εφημερίδα ΕΛΛΑΔΑ. Σήμερα αρθρογραφεί στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ και παράλληλα συμμετέχει στα σεμινάρια δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ . Έχει γράψει τρία βιβλία για την οικονομία και το ασφαλιστικό. Το 2.000 τιμήθηκε από το Ίδρυμα ΜΠΟΤΣΗ ως ο δημοσιογράφος της χρονιάς .


ΕΥΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Εύη Γεωργίου είναι δημοσιογράφος, έχει συνεργαστεί με πολιτικές εφημερίδες και περιοδικά, εργάζεται στην τηλεόραση, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη ραδιοφωνική παραγωγή. Ξεκινώντας με τον αμιγώς ενημερωτικό τομέα, εργάστηκε αρχικά στο ραδιόφωνο στο κομμάτι της παραγωγής σε ειδησεογραφικές εκπομπές, αλλά και σε πολιτικές εφημερίδες επί σειρά ετών. Η θητεία της στη δημοσιογραφία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολιτικό και το κοινωνικό ρεπορτάζ ενώ έχει γράψει σε γνωστά περιοδικά. Στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης έχει εργαστεί σε εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ

Ο Στέφανος Δάνδολος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα «Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη». Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα «Ο περίγελος των αγίων» (1997), «Και φόρεσαν χειροπέδες στα πουλιά» (2000), «Νάρκισσοι και Κανίβαλοι» (2002), «Νέρων-Εγώ, ένας θεός» (2004), «Το αγόρι στην αποβάθρα» (2007), καθώς και η συλλογή από νουβέλες και διηγήματα «Αγάπη σε δυο σταγόνες όνειρο» (1999). Η μυθιστορηματική βιογραφία «Νέρων – Εγώ, ένας θεός» μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία από τις εκδόσεις E/O. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού, ενώ το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers’ World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Τον Μάιο του 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για το συγγραφικό του έργο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν: - Ο τελευταίος κύκνος, 2009 - Ο τελευταίος κύκνος (ePUB), 2009 - Το αγόρι στην αποβάθρα, 2007 - Νέρων-Εγώ, ένας θεός, 2004 - Νέρων-Εγώ, ένας θεός (ePUB), 2004 - Νάρκισσοι και Κανίβαλοι, 2002


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ

O Δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος έχει εκλεγεί Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα. Γεννήθηκε το 1974 στα Κάτω Πατήσια κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα και το Λονδίνο. Το 1993 ξεκίνησε στο αθλητικό ρεπορτάζ από τις εφημερίδες «Φως των σπορ» και «Sportime». Παράλληλα, από το 1994 έως το 2011 εργάστηκε στην τηλεόραση του ANT1 έχοντας περάσει από το Αστυνομικό Ρεπορτάζ του Τμήματος Ειδήσεων στο Ελεύθερο Ρεπορτάζ, την Αρχισυνταξία και την Παρουσίαση Ενημερωτικών Εκπομπών. Το 1998 αποκάλυψε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε επί χρόνια στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες ενήλικες τότε να αναζητήσουν τις αληθινές τους ρίζες. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα πομακικά χωριά της Θράκης μέχρι το σύμπλεγμα των νησιών Τόνγκα του Αρχιπελάγους της Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Συμμετείχε επίσης στην δημοσιογραφική παραγωγή πολλών ντοκιμαντέρ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2002. Η δημιουργία της καθημερινής ενημερωτικής και ψυχαγωγικής εκπομπής «10 με 1 μαζί» αποτέλεσε και την πρώτη εκπομπή στην Ελλάδα που συγκέντρωσε όλα τα χαρακτηριστικά του infotainment. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ξένιος 94.3, REAL FM 97.8, FLASH 96. Είναι διευθυντής του ειδησεογραφικού portal Blog.gr και συνιδρυτής του Greekfood.tv. Ασχολείται έντονα από τα φοιτητικά του χρόνια με την πολιτική οικολογία και το περιβάλλον, Αγαπά τις ατελείωτες συζητήσεις με φίλους, το μπάσκετ, τα ταξίδια και την Αττική που αγαπά ιδιαίτερα. Είναι μέλος του μορφωτικού συλλόγου Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, των Φίλων του Δάσους Συγγρού Αμαρουσίου και μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2009. Κατοικεί τα τελευταία 20 χρόνια στο Μαρούσι και είναι στη ζωή μαζί από το 2003 με τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, Τάνια Γκιώση. Μαζί της έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Έφη.


ΛΙΛΗ ΤΖΙΜΑ

Η Λίλη Τζίμα είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στον τομέα της ειδησεογραφίας-ενημέρωσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΤ, Alpha, Alter και ΣκάΪ. Οι ακαδημαϊκές της γνώσεις σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία της σε τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία, της δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στους φοιτητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με την τηλεοπτική δημοσιογραφία. Έχει διδάξει σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές Δημοσιογραφίας ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣκάΪ ως Διευθύντρια Σύνταξης στην εκπομπή «Καλημέρα».


ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ

Η Μάγδα Τσέγκου σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο SKAI και στην εκπομπή "Ζούγκλα" με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το 1995. Το επόμενο βήμα έγινε στην ΕΡΤ στην εκπομπή "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" με τον Τάκη Σπηλιόπουλο. Αμέσως μετά βρέθηκε στην πρωινή ζώνη και την εκπομπή "Λόγια Σταράτα" με τον Γιώργο Βαρεμένο στο κανάλι STAR. Το ξεκίνημα του ALTER την έφερε και πάλι στην πρωινή ζώνη ξανά με τον Γιώργο Βαρεμένο με την εκπομπή "Καθαρές Κουβέντες". Η σκυτάλη του πρωινού πέρασε στον Τέρενς Κουίκ και την εκπομπή "Καλημέρα Τέρενς". Παράλληλα εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων. Από το 2009 έως και το 2011 είχε την αρχισυνταξία και συμπαρουσίαση της εκπομπής "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά στο Alter. Σήμερα εργάζεται στο SKAI ως αρχισυντάκτρια και συμπαρουσιάστρια της εκπομπής "ΚΑΛΗΜΕΡΑ SKAI" κάθε Σαββατοκύριακο από τις 6:45 - 10:30 με τον Γιώργο Αυτιά. Η Μάγδα Τσέγκου είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Διδάσκει δημοσιογραφία στο ΙΕΚ Όμηρος και τα τελευταία τρία χρόνια δημοσιογραφεί μέσα από το magdasblogs.com.


ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ

Ο Σπύρος Χαριτάτος γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1973 στο Αίγιο. Μετά το σχολείο εργάστηκε επί σειρά ετών ως DJ και μπάρμαν, αλλά και ως οδηγός rafting. Στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην ομάδα της εκπομπής «Bravo Καλώς Ήρθατε» της Ρούλας Κορομηλά. Ταυτόχρονα, ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Eργάστηκε ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αλλά και στον «Πρωινό Καφέ», τον οποίο παρουσίαζε η Ελένη Μενεγάκη. Το καλοκαίρι του 2008 ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής «6-10 μαζί» από κοινού με τον Γιώργο Καραμέρο. Η επιτυχία της εκπομπής τους οδήγησε στην καθημερινή πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 με την εκπομπή «10 με 1 Μαζί». Σήμερα είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ALPHA 98.9 με καθημερινή πρωινή εκπομπή, καθώς εργάζεται και στην τηλεόραση με ειδησεογραφική εκπομπή το Σαββατοκύριακο.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΡΑΧΑΛΗ

Στο χώρο της δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 2002. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου εργάστηκε για δύο χρόνια. Το 2003 για τις ανάγκες ενός προγράμματος της Κρατικής τηλεόρασης, Olympic Trophy, πραγματοποίησε το γύρο της Μεσογείου με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάμβαναν χώρα στην Αθήνα το 2004. Στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του ποδοσφαίρου. Από το 2004 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Αθλητικό Τμήμα του ραδιόφωνου (δημοσιογραφική παραγωγή, μεταδόσεις αγώνων, παρουσίαση εκπομπών, σύνταξη κι εκφώνηση αθλητικών δελτίων) και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ (παρουσίαση δελτίων και αθλητικών εκπομπών). Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

Ερωτεύθηκε το αθλητικό ρεπορτάζ το 1982 όταν «το μπρίο και η φαντασία νίκησαν το ποδόσφαιρο των ρομπότ». Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει εργαστεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για να καταλήξει «αυτοκόλλητος» με τη δεύτερη περίπτωση από το 1997 και μετά. Nova, ΣΚΑΪ, Alpha αποτέλεσαν τους σταθμούς στο τηλεοπτικό ταξίδι που συνεχίζεται στα αθλητικά κανάλια της Nova. Αρχισυνταξία, παρουσιάσεις δελτίων και εκπομπών, περιγραφές αγώνων ποδοσφαίρου και λοιπών αθλητικών γεγονότων συνθέτουν την επαγγελματική εμπειρία του την οποία ελπίζει να αυξήσει συνεχίζοντας να είναι δημοσιογράφος. Για όσο τον αντέχουν όσοι τον εμπιστεύθηκαν και τους ευχαριστεί από την καρδιά του.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ

Ο Βασίλης Σκουντής γεννήθηκε στον Πειραιά στις 10 Μαρτίου του 1963, κατάγεται από το Ρέθυμνο, αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και βρίσκεται στον χώρο του Τύπου από το 1978. Έχει εργασθεί στις μεγαλύτερες ελληνικές πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες (Έθνος, Νέα, Βήμα, Ελεύθερος Τύπος, Sportime, Goal News, Φως των Σπορ κ.ά.), σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Alpha, Champions, Σπορ FM, Sportime FM, Sentra 103.3), όπως και σε τηλεοπτικά δίκτυα (ΕΡΤ, Mega, Star, Alpha/ Αlpha Digital, ΣKAI , ΟΤΕ ΤV). Διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Ενημέρωσης στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (από το 2000 έως 2004), στους Αραβικούς Αγώνες του 2011 στην Ντόχα του Κατάρ και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 1991, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 1998 και στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό Τουρνουά του 2008. Είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος, που έχει παρακολουθήσει όλα τα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας του μπάσκετ (από το 1988 και εντεύθεν), ενώ έχει καλύψει επτά διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, επτά Παγκόσμια και 16 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Μπάσκετ, πέντε σειρές τελικών του ΝΒΑ, πέντε All Star Games του ΝΒΑ, τέσσερα Παγκόσμια και πέντε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα υγρού στίβου και πολλά άλλα διεθνή αθλητικά γεγονότα. Τον Δεκέμβριο του 2013 σε λαμπρή τελετή την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, βραβεύθηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθανάσιος Μπότσης» για την πορεία του στο χώρο της δημοσιογραφίας. Eπίσης, το 1999 βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για το καλύτερο ρεπορτάζ της χρονιάς. Αποτελεί τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ, της ΕΣΗΕΑ, της AIPS και της UEPS, διδάσκει στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, εργάζεται στην εφημερίδα Goal News, στην ιστοσελίδα gazzetta. gr, στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3 και στον OTE-TV, ενώ συνεργάζεται με το Γραφείο Τύπου της λίγκας του μπάσκετ (ΕΣΑΚΕ).


ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε το 1955 στο Νεοχώρι Πρέβεζας και μεγάλωσε ως μέλος αγροτικής οικογένειας. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού καθώς και της Ανωτ. Σχολής Ηλεκτρονικών. Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι Σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για θέματα αθλητισμού (χωρίς επιπλέον αμοιβή). Στο διάστημα 2003-2005, διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον αθλητισμό. Μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας από το 2004. Ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού. Μέλος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων του Ν. Πρέβεζας. Στο διάστημα 1983-1995, ήταν Διαιτητής ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής και Διεθνής Διαιτητής FIFA και UEFA, ενώ από το 1996 διδάσκει ως καθηγητής Διαιτησίας ποδοσφαίρου. Συνεργάζεται με το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς και με άλλα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ο Ευάγγελος Ιωάννου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1993 ως συντάκτης αθλητικού τμήματος αρχικά για την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και στη συνέχεια για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Υπήρξε συνεργάτης αθλητικού τμήματος στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΕ και συνεργάτης αθλητικού ρεπορτάζ στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΦΛΑΣ 9,61 και στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ο Ευάγγελος Ιωάννου ήταν αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος στην εφημερίδα PRESS TIME και μεταξύ των ετών 1998-2010 ήταν αρχισυντάκτης μπάσκετ στην εφημερίδα ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Εργάστηκε στην ΕΡΤ ΑΕ, ως διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων, ως αρχισυντάκτης αθλητικών ειδήσεων και ως συντάκτης αθλητικού ρεπορτάζ και ειδήσεων. Υπήρξε, επίσης, αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος για τη Δημόσια Τηλεόραση. Ο Ευάγγελος Ιωάννου έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (1998-2003) και στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (2003-2008), καθώς και σε σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης το 1998 και το Προολυμπιακό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης το 2008. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει το Διετή Κύκλο σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Sport Management του Ινστιτούτου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας (2010-2012). Το 2006 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για το καλύτερο ρεπορτάζ της χρονιάς (ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ 101-95) και το 2008 από την ΕΓΒΕ για την αποκλειστική συνέντευξη με τον Ουσέϊν Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το 2012 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για την καλύτερη περιγραφή της χρονιάς και από την Ευρωλίγκα για την περιγραφή του τελικού Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ.
 
 

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση
Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.