Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Προπονητής Αθλήματος

Προπονητής Αθλήματος


Ακόμα και ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο χρειάζεται σωστές οδηγίες. Ακόμα και οι κορυφαίες ομάδες έχουν ανάγκη από σύστημα. Ο Προπονητής είναι αυτός που φροντίζει για την κατάλληλη προετοιμασία τους. Δημιουργεί προγράμματα άσκησης, διατροφής κ.λπ. Μελετά τις συνθήκες του επόμενου αγώνα ή αθλητικού γεγονότος, ενημερώνεται για τα συστήματα και τις δυνατότητες του αντιπάλου. Δημιουργεί την κατάλληλη ψυχολογία για τον αθλητή ή την ομάδα του.
Ενδιαφέρεσαι για τον αθλητισμό και τον φυσικό τρόπο ζωής. Η άσκηση είναι σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων σου. Σπουδάζοντας Προπονητής Αθλήματος στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορείς να δημιουργήσεις τις κατάλληλες προοπτικές για την επαγγελματική σου αποκατάσταση.


Η καριέρα σου

Ο απόφοιτος Προπονητής Αθλήματος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:
-Αθλητικούς Συλλόγους, Ομάδες, Ομοσπονδίες 
-Ιδιωτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις & Σχολές 
-Ομίλους Ιδιωτικών Σχολείων 
-Αθλητικές Κατασκηνώσεις & Γυμναστήρια 
-Ινστιτούτα Αδυνατίσματος και Φυσικοθεραπευτήρια
-Τουριστικές Επιχειρήσεις 
-Ιδιωτικές Επιχειρήσεις (θέσεις Συμβούλων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών) 
-Επιχειρήσεις - Αντιπροσωπείες Αθλητικών Ειδών 
-Εταιρείες Αθλητικού Marketing και Management
-Αθλητικούς Οργανισμούς ΟΤΑ 
-Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας (Personal Trainer)


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΑΣ

Καθηγητής Προπονητικής και Ειδικότητας στο ΙΙΕΚ Όμηρος με πενταετή εμπειρία στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση του Aθλητισμού. Μέλος του συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης , με ταυτότητα Α' κατηγορίας. Προπονητής στην ανδρική ομάδα και τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας μπάσκετ του ΑΟΠΦαλήρου. Συμπληρώνει φέτος είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας στην προπονητική, ξεκινώντας  το 1991 και έχοντας περάσει από συλλόγους, όπως Πανιώνιος,Άγιος Θωμάς, Άρης Γλυφάδας, Αιξωνή Γλυφάδας, Δίας Αλίμου, Πρωτέας Αθηνών, Ακαδημία 89, ΑΝΟ Γλυφάδας, Ατρόμητος Πειραιά, ΑΕ Καλλιθέας και ΑΟΠ Φαλήρου όπου βρίσκεται τα τελευταία δέκα επτά χρόνια, τα τελευταία δέκα τρία ως τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας. Στο βιογραφικό του βρίσκουμε πολλές ανόδους και διακρίσεις, αλλά και αθλητές που αγωνίστηκαν στην Α1 Εθνική κατηγορία.ΝΙΚΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Πρώην καλαθοσφαιριστής του Πανιωνίου και της Εθνικής Ελλάδος και νυν προπονητής.Σπούδασε Προπονητική στις ΗΠΑ δίπλα στον  Μάικ Σιζέφσκι (DukeUniversity) και στον Ντιν Σμιθ (NorthCarolinaUniversity). Tο 2007-2008 ανήκε στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας ως συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη. Διετέλεσε ΗeadCoach  στο ΜΑΡΟΥΣΙ το 2001 και το 2011, στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ το 2004 – 2005, στον ΑΠΟΕΛ Κύπρου το 2002 και στον  ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΥΠΡΟΥ το 2004.ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής.Ο Άγγελος Βλάχος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1983 και από την επόμενη χρονιά έγινε ο αρχηγός της ομάδας. Το 1985 έκανε μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (1986,1990,1991) και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας, όπως επίσης και το Σούπερ Καπ το 1988.Το 1993 άρχισε την προπονητική του καριέρα στη Βουλιαγμένη και στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή Κοβερτσιάνο της Ιταλίας. Τον Ιανουάριο του 2000 κάθισε στον πάγκο της Ξάνθης, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήγε στην Παναχαϊκή. Το καλοκαίρι του 2001 πήγε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και το 2002 στην Καλλιθέα. Επόμενοι σταθμοί του ο Ιωνικός, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση
Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.