Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Δημοσιογραφίας ( Συντακτών & Ρεπόρτερ )

Δημοσιογραφία

Τα μικρά ή μεγάλα καθημερινά νέα. Τα γεγονότα-σταθμοί. Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Η πολιτιστική επικαιρότητα. Η ζωή των επωνύμων. Όλες οι ειδήσεις φτάνουν κοντά μας μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των εντύπων και του Internet. Υπεύθυνοι για την ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση είναι οι Δημοσιογράφοι. Αντικείμενο τους η έρευνα, οι συνεντεύξεις, η ανάλυση και η επεξεργασία των πληροφοριών. Ο επιτυχημένος Δημοσιογράφος διαθέτει αντίληψη, κριτική σκέψη, πολύπλευρες γνώσεις, είναι ετοιμόλογος και ουσιαστικός.

Θέλεις να μεταφέρεις αντικειμενικά την πραγματικότητα αλλά και την προσωπική σου ματιά για τα γεγονότα. Τα μέσα μαζκής ενημέρωσης είναι ο χώρος που σου ταιριάζει. Το Τμήμα Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στελεχώνεται από τα πιο γνωστά ονόματα της Δημοσιογραφίας, από επαγγελματίες που έχουν κατακτήσει το χώρο του ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου και είναι έτοιμοι να σου μεταφέρουν τις γνώσεις και τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκουν οι κορυφαίοι: Γιώργος Αυτιάς, Γιώργος Καραμέρος, Σπύρος Χαριτάτος,Μάγδα Τσέγκου, Στέφανος Δάνδολος κι ο Βασίλης Σκουντής (επικεφαλής τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας)! Μαζί του οι: Βαγγέλης Ιωάννου, Χριστίνα ΒραχάληΓιώργος Λιώρης και ο Περικλής Βασιλάκης, πρ. Διαιτητής FIFA.


Η καριέρα σου

Ο απόφοιτος Δημοσιογράφος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί:
-Στην Τηλεόραση
-Στο Ραδιόφωνο
-Σε Περιοδικά
-Σε Εφημερίδες
-Σε Ενημερωτικά sites
-Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας
-Σε Δημόσιους Οργανισμούς και Υπουργεία


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ

Είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες. Εργάζεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ,ενώ ήδη έχει εργαστεί  στον ΑΝΤ1, τον ALPHA, το ΑΛΤΕΡ και τον   ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84. Επίσης, έχει εργαστεί στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ και τα περιοδικά ΕΠΙΚΑΙΡΑ και ΑΓΟΡΑ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια   για την οικονομία και τον Τύπο σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Έχει τιμηθεί το 2000 με το βραβείο Μπότση  και το 2001 από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Έχει γράψει τρία βιβλία για το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Καμπουράκης γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Είναι δημοσιογράφος από το 1986 και έχει εργαστεί σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και ιστοσελίδες. Έχει ασχοληθεί με πολλά είδη ρεπορτάζ (ελεύθερο, εργατικό, άμυνας, οικονομικό, πολιτικό), έχει θητεύσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης (προϊστάμενος πολιτικού, διευθυντής ειδήσεων), ενώ καλείται τακτικά να κάνει πολιτικό και κοινωνικό σχολιασμό σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είχε επί έντεκα χρόνια την τρίωρη καθημερινή πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» μαζί με τον Γιώργο Οικονομέα. Σήμερα έχει καθημερινή ενημερωτική εκπομπή στον Realfm. Είναι ιδιοκτήτης του ιστότοπου: www.Lionnews.gr  και διευθυντής του. Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων (ιστορικών, μυθιστορημάτων και δοκιμίων), πολλά από τα οποία έχουν γίνει bestsellers.



ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ

Ο Στέφανος Δάνδολος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα «Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη». Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα «Ο περίγελος των αγίων» (1997), «Και φόρεσαν χειροπέδες στα πουλιά» (2000), «Νάρκισσοι και Κανίβαλοι» (2002), «Νέρων-Εγώ, ένας θεός» (2004), «Το αγόρι στην αποβάθρα» (2007), καθώς και η συλλογή από νουβέλες και διηγήματα «Αγάπη σε δυο σταγόνες όνειρο» (1999). Η μυθιστορηματική βιογραφία «Νέρων – Εγώ, ένας θεός» μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία από τις εκδόσεις E/O. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού, ενώ το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers’ World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Τον Μάιο του 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για το συγγραφικό του έργο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
- Ο τελευταίος κύκνος, 2009
- Ο τελευταίος κύκνος (ePUB), 2009
- Το αγόρι στην αποβάθρα, 2007
- Νέρων-Εγώ, ένας θεός, 2004
- Νέρων-Εγώ, ένας θεός (ePUB), 2004
- Νάρκισσοι και Κανίβαλοι, 2002



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ

Δημοσιογράϕος και πολιτικός, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Αντιπεριϕερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασϕάλειας της Περιφέρειας Αττικής.Σπούδασε Δημοσιογραϕία στην Αθήνα και το York της Αγγλίας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2002. Εργάστηκε στις εϕημερίδες Φως των σπορ και Sportime, στην τηλεόραση Antenna, στον τηλεοπτικό σταθμόZOOM,στο κανάλι E.Διετέλεσε μέχρι το 2013 διευθυντής του ειδησεογραϕικού portalBlog.gr και του Greekfood.tv. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοϕωνικούς σταθμούς Ξένιος 94.3, REALFM 97.8 και τον FLASH 96. Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Φυλής «Πάρνηθα», αλλά και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος για οικολογικά θέματα.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΦΑΤΟΣ

Δημοσιογραφεί από το 1989 στην ιδιωτική τηλεόραση. Έχει εργασθεί ως ρεπόρτερ, ανταποκριτής και αρχισυντάκτης σε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές. Στην τηλεόραση έχει διατελέσει αναπληρωτής Διευθυντής Προγράμματος. Έχει εργαστεί και στον τομέα ψυχαγωγίας ως υπεύθυνος εκπομπών και υπεύθυνος αγοράς τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Τα τελευταία χρόνια είναι αρχισυντάκτης στην τηλεόραση του Mega, στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Μέγκα". Έχει εργαστεί στους τηλεοτπικούς σταθμούς ANT1, ΣΚΑΪ, ALTER, ΕΡΤ και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ως δημοσιογράφος και ως μουσικός παραγωγός, ενώ έχει αρθρογραφήσει και σε πολλά περιοδικά.
Τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι πατέρας δύο παιδιών.



ΛΙΛΗ ΤΖΙΜΑ

Η Λίλη Τζίμα είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στον τομέα της ειδησεογραφίας-ενημέρωσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΤ, Alpha, Alter και ΣκάΪ. Οι ακαδημαϊκές της γνώσεις σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία της σε τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία, της δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στους φοιτητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με την τηλεοπτική δημοσιογραφία. Έχει διδάξει σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές Δημοσιογραφίας ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣκάΪ ως Διευθύντρια Σύνταξης στην εκπομπή «Καλημέρα».



ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ

Η Μάγδα Τσέγκου σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο SKAI και στην εκπομπή "Ζούγκλα" με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το 1995. Το επόμενο βήμα έγινε στην ΕΡΤ στην εκπομπή "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" με τον Τάκη Σπηλιόπουλο. Αμέσως μετά βρέθηκε στην πρωινή ζώνη και την εκπομπή "Λόγια Σταράτα" με τον Γιώργο Βαρεμένο στο κανάλι STAR. Το ξεκίνημα του ALTER την έφερε και πάλι στην πρωινή ζώνη ξανά με τον Γιώργο Βαρεμένο με την εκπομπή "Καθαρές Κουβέντες". Η σκυτάλη του πρωινού πέρασε στον Τέρενς Κουίκ και την εκπομπή "Καλημέρα Τέρενς". Παράλληλα εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων. Από το 2009 έως και το 2011 είχε την αρχισυνταξία και συμπαρουσίαση της εκπομπής "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά στο Alter. Σήμερα εργάζεται στο SKAI ως αρχισυντάκτρια και συμπαρουσιάστρια της εκπομπής "ΚΑΛΗΜΕΡΑ SKAI" κάθε Σαββατοκύριακο από τις 6:45 - 10:30 με τον Γιώργο Αυτιά. Η Μάγδα Τσέγκου είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Διδάσκει δημοσιογραφία στο ΙΕΚ Όμηρος και τα τελευταία τρία χρόνια δημοσιογραφεί μέσα από το magdasblogs.com.



ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ

Ο Σπύρος Χαριτάτος γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1973 στο Αίγιο. Μετά το σχολείο εργάστηκε επί σειρά ετών ως DJ και μπάρμαν, αλλά και ως οδηγός rafting. Στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην ομάδα της εκπομπής «Bravo Καλώς Ήρθατε» της Ρούλας Κορομηλά. Ταυτόχρονα, ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Eργάστηκε ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αλλά και στον «Πρωινό Καφέ», τον οποίο παρουσίαζε η Ελένη Μενεγάκη. Το καλοκαίρι του 2008 ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής «6-10 μαζί» από κοινού με τον Γιώργο Καραμέρο. Η επιτυχία της εκπομπής τους οδήγησε στην καθημερινή πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 με την εκπομπή «10 με 1 Μαζί». Σήμερα είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ALPHA 98.9 με καθημερινή πρωινή εκπομπή, καθώς εργάζεται και στην τηλεόραση με ειδησεογραφική εκπομπή το Σαββατοκύριακο.

 
  

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.