Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Τέχνη Φωτογραφίας

Τέχνη Φωτογραφίας

Οι σπουδές στην Τέχνη Φωτογραφίας συνδυάζουν αισθητική παιδεία, ιστορικές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες, καθιστώντας το επάγγελμα του φωτογράφου άκρως ενδιαφέρον και ελκυστικό.

Οι σπουδές  στην Τέχνη Φωτογραφίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εφοδιάζουν τους απόφοιτους με βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να εμβαθύνουν στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.


Η καριέρα σου

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην Τέχνη Φωτογραφίας μπορούν να εργαστούν σε:

-Studio Φωτογραφίας
-Διαφημιστικές Εταιρείες
-Εταιρείες Παραγωγής
-Εταιρείες Εμπορίας Κινηματογραφικών Ειδών
-Κινηματογραφικούς Οργανισμούς
-Ατελιέ Γραφικών Τεχνών
-Εφημερίδες
-Περιοδικά
-Τηλεόραση
-Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.


Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητές τον Γ. Μόραλη, τον Δ. Μυταρά, τον Κανακάκη, τον Βασιλειάδη, τον Γεωργίου κ.ά. Έκανε Μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία, τη Διακόσμηση και την Κεραμική. Εργάζεται στο Κέντρο Τεχνών στην Πλάκα όπου διδάσκει Ελεύθερο Σχέδιο, όπως και στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ στον οποίο διδάσκει Σχέδιο, Χρώμα και Ιστορία της Τέχνης. Επιπλέον, παραδίδει σεμινάρια σε θέματα που βασίζονται στις «Τεχνικές και Υλικά στη Ζωγραφική και τη Διακόσμηση», καθώς και στη ζωγραφική και τις οπτικές δομές στο London Craft & Arts και στο artdot.gr. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, εργάζεται ως σχεδιάστρια εσωτερικής διακόσμησης. Η κυρία Αργυράκη έχει αναλάβει τη διακόσμηση σε μεγάλα ξενοδοχεία, καταστήματα κι επαύλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ωστόσο, το πάθος της είναι η ζωγραφική. Έχει λάβει μέρος σε Biennale στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπως και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα, πολλά από τα έργα τέχνης της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε πολλά μέρη του κόσμου.ΖΩΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ζωή Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Γραφικών & Διακοσμητικών Τεχνών, του τμήματος Τεχνολόγων, των ΤΕΙ Αθήνας. Εργάσθηκε σε τμήματα διαφήμισης μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου της Βιομηχανίας και των Γραφικών Τεχνών.
Το 1996 δημιούργησε το δικό της γραφείο, το οποίο διατήρησε μέχρι και το τέλος του 2013. Έχει εμπειρία 34 χρόνων στο σχεδιασμό εντύπων, συσκευασίων και υφασμάτων καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις στο Color Management και τις χρωματικές επεξεργασίες ψηφιακών φωτογραφιών. Ξεκίνησε σχεδιάζοντας χειρόγραφες γραμματοσειρές για ειδικές εκδόσεις. Το 2002 σχεδίασε τη σειρά των συλλεκτικών εντύπων GO που αποτέλεσαν εκδοτική πρωτοβουλία της Heineken, μεγάλου χορηγού των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ της Αθήνας, σε συνεργασία με την επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, «Αθήνα 2004». Κυκλοφόρησε ένθετο στις Κυριακάτικες εφημερίδες πανελλαδικά.
Έχει σχεδιάσει αποκλειστικές σειρές υφασμάτων, οι οποίες διατέθηκαν από την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, την PRAKTIKER και την ΑSLANIS HOME.
Ετοιμάζει το υλικό για τη συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο σε πολυχώρους της Αθήνας με θέματα από τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.
Portfolio στο: https://www.facebook.com/designstudio.tag/photos_albumsΣΟΦΙΑ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική στη σχολή «ΒΑΚΑΛΟ».
Αρχικά εργάστηκε ως διακοσμήτρια και στη συνέχεια στη θέση του Art Director, στο διαφημιστικό γραφείο – εκδόσεις «BEtA». Η καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου που πραγματοποίησε βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ για το σχεδιασμό εντύπου για το Δήμο Ίου έλαβε εύφημο μνεία.
Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος συνεργάτης δημιουργικών γραφείων. Επίσης, δουλειές της υπάρχουν σε διεθνείς δημιουργικές ιστοσελίδες όπως το www.stocklogos.com κ.ά.
Από το 1992 παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητα ασχολήθηκε και με την εκπαίδευση. Σήμερα έχει την επίβλεψη του Τμήματος Γραφιστικής του Ομίλου Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας ΟΜΗΡΟΣ όπου διδάσκει.
Στον ελεύθερο της χρόνο πειραματίζεται με 2D animation & Video art - ηλεκτρονικό σχεδιασμό. Επίσης κατασκευάζει κοσμήματα με φυσικά υλικά όπως νήμα, κοχύλια, βότσαλα, χάντρες κ.ά.

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.