Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων

αρχιτεκτονική

Επαγγελματικοί χώροι που μοιάζουν βγαλμένοι από σύγχρονα μουσεία. Σπίτια με εντυπωσιακές γωνιές και έξυπνη διαρρύθμιση. Αυτά είναι τα "θαύματα" που πραγματοποιεί ο Διακοσμητής. Ένας συνδυασμός της προσωπικής αισθητικής, των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρου, των λειτουργικών αναγκών, των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων και των απαιτήσεων του πελάτη, οδηγεί σε αποτελέσματα άξια θαυμασμού.

Ο προσωπικός σου χώρος είναι ήδη μοναδικός. Οι γνωστοί σου εμπιστεύονται τις προτάσεις σου για το δικό τους χώρο. Μπορείς να μετατρέψεις ακόμα και ένα παλιό ή άχρηστο αντικείμενο σε κάτι όμορφο ή λειτουργικό. Το τμήμα Διακόσμησης του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε περιμένει. Για να σχεδιάσεις πρώτα απ' όλα... το μέλλον σου!


Η καριέρα σου

Ο Διακοσμητής, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ένας περιζήτητος επαγγελματίας που μπορεί να εργαστεί σε: 
-Εταιρείες Κατασκευής και Εμπορίας Επίπλων
-Γραφεία Μελετών
-Αρχιτεκτονικά Γραφεία
-Θέατρο-Κινηματογράφο-ΤV
-Αίθουσες Τέχνης
-Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στη διακόσμηση κατοικιών, καταστημάτων, μικρών αρχιτεκτονικών κατασκευών (σκηνικά εκδηλώσεων, διαφημιστικά περίπτερα εκθέσεων κ.λπ)


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Η Αγγέλικα Θεοδωρίδη είναι πτυχιούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών «Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων» και διαθέτει πλούσια προϋπηρεσία ως σχεδιάστρια σε χώρους μαζικής εστίασης, χώρους κατοικίας και βιτρινών.
Ήταν η βασική σχεδιάστρια στην τηλεοπτική εκπομπή «Άλλαξέ το» του ALPHA (2007-2008), παρουσίαζε τη στήλη της διακόσμησης στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» στην τηλεόραση του ALPHA (2009-2013). Στο ίδιο κανάλι εργάστηκε επίσης ως σκηνογράφος εποχιακής διακόσμησης πλατό, ενώ συμμετείχε και σε δύο ταινίες μικρού μήκους ως σκηνογράφος.
Είναι συντάκτρια των θεμάτων decoration, του περιοδικού «My home» , της εφημερίδας «Χρυσή Ευκαιρία» (2009-σήμερα). Ασχολείται με το χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγήτρια από το 2010 έως σήμερα.ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΠΗΣ

Ο Λάμπρος Τσίπης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από μικρός είχε έφεση στα καλλιτεχνικά, του άρεσε να ζωφραφίζει, να σχεδιάζει αντικείμενα με ελεύθερο χέρι. Μεγαλώνοντας κατάλαβε οτι η δημιουργία ήταν αυτό που τον γεμίζει. Του άρεσε να βλέπει χώρους ερείπια και να τους μεταμορφώνει σε χώρους όπου εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων που τους χρησιμοποιούν.
Αρίστευσε σε όλες τις σχολές και τα σεμινάρια που παρακολούθησε και ξεκίνησε μια ενεργή καριέρα μέχρι σήμερα, ακολουθώντας τη συμβουλή ενός καθηγητή του, ο οποίος του είχε πει ότι «αν δεν ξέρεις πως κατασκευάζεται αυτό που σχεδιάζεις δεν κάνεις τίποτα». Έτσι, ξεκίνησε να μαθαίνει τι σημαiνει κατασκευή.
Οι πρώτες του δουλειές ως επιβλέπων εργοδηγός είναι με τη Danaos Exelixh ate, αποτέλεσμα των οποίων είναι oι καντίνες περιμετρικά του Σταδίου Καραϊσκάκη, το εστιατόριο Goody’s και τo Red Cafe του Σταδίου, καθώς επίσης και η Αίγλη Lobby στο Mπουρνάζι.
Κάποια από τα project του με την εταιρεία Τzortzos oe. αποτελούν το κοσμηματοπωλείο Laruz στο εμπορικό κέντρο Cosmos Mediterranean στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το εκθεσιακό περίπτερό του στην έκθεση Χelexpo Χρυσός - Ασήμι, στην οποία έλαβε το πρώτο βραβείο.
Ο Λάμπρος Τσίπης έχει συνεργαστεί με την Cube Design για διάφορα εστιατόρια όπως τα Far East, Kebab j, Pasta Factory και καφετέριες, όπως το Milano cafe Project.
Έχοντας γνώσεις κατασκευής, το μόνο που του έμενε ήταν να εξελιχθεί στο χώρου του σχεδιασμού (design). Το Cafe Liston στην Κέρκυρα, το Golden Cup στην περιοχή του Ψυχικού, το My Friends στην περιοχή του Μοσχάτου, το Garden στην περιοχή του Γουδή αποτελούν κάποιες από τις δουλειές του ως διακοσμητής. Στην πορεία εξελίχθηκε στον ηλεκτρονικό σχεδιασμό, ως ανάγκη της εποχής, μαθαίνοντας άριστα το σχεδιαστικό πρόγραμμα autoCAD και το 3ds studio max καταφέρνοντας να δημιουργεί φωτορεαλισμούς που σχεδόν αγγίζουν την πραγματικότητα. 
Σήμερα διατηρεί την εταιρεία Lt design, μία σελίδα στο facebook, είναι ενεργός και προσπαθεί να μεταδώσει τις γνώσεις του στον ηλεκτρονικό σχεδιασμό και την κατασκευή στους σπουδαστές του ΙΕΚ Όμηρος.ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΥΔΗ

Η Γεωργία Καρύδη διδάσκει παιδιά και ενήλικες σε τμήματα εικαστικών και τμήματα γύρω από τη θεατρική πράξη. Εκτός από δασκάλα και καθηγήτρια έχει υπάρξει αφοσιωμένη μαθήτρια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (με μαθήματα εξελικτικής ψυχολογίας), στο Freie Universität του Βερολίνου (τμήμα θεατρολογίας/ κινηματογραφικών σπουδών) και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης».
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια θεατρικής πρακτικής, αυτοσχεδιασμού, σωματικής και φωνητικής οργάνωσης, θεατρικό παιχνιδιού, τεχνικής κλόουν, πρακτικών αρχαίου δράματος με επί κεφαλής διακεκριμένους δημιουργούς του θεατρικού χώρου όπως τους: Μ. Γεμετζάκη, Μ. Μαρμαρινό, Θ. Τερζόπουλο, Κ. Φιλίππογλου, Α. Μπρούσκου, κ.α. Έλαβε επίσης μέρος στην 1η Αnimart του ελληνικού Animation Center όπου ήρθε σε επαφή με τις κυριότερες τεχνικές του animation: στοπ καρέ, πλαστελίνη, κινούμενο σχέδιο, συνθετικά γραφικά (3D). 
Παράλληλα εργάζεται στην Αθήνα ως εικαστικός και vocal performer. Τα τελευταία έτη ερευνά τρόπους ζωντανής επιτέλεσης (live performance) χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων φωνητικά, λόγο και beats, ενώ εκτός από τα solo projects συμμετέχει στα αυτοσχεδιαστικά σχήματα La Situation Conga και MrCantfind, στο εικαστικό σχήμα Ούτε ίσια γραμμή και το μουσικό duo Coqueirais. Έργα της έχουν εκτεθεί/ παρουσιαστεί στις: Γκαλερί Καππάτος, Team Titanic Berlin, CAN Christina Androulidaki, Μουσείο Μπενάκη, Open show studio, μουσική σκηνή Κύτταρο, Knot Gallery, 6 Dogs, Διπλάρειος σχολή (Athens Biennale 3 MONODROME, 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς, Βαβέλ) και έχουν δημοσιευθεί/ τυπωθεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, FUTURA, τα περιοδικά Γαλέρα, ένθετο Ελευθεροτυπίας «9», τη δισκογραφική InnerEar κ.α.
Στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει από το 2011 τους Ειδικούς Προσχολικής Αγωγής στο τμήμα των Παιδαγωγικών και Κοινωνικών επαγγελμάτων. Ο τρόπος που χειρίζεται κανείς τη φωνή, το σώμα του, τα αντικείμενα και συνολικά ο τρόπος με τον οποίο φέρει τον εαυτό του, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα για ένα νέο νηπιαγωγό. Κατά την περίοδο αυτή κάθε εξάμηνο επιμελείται καλλιτεχνικά κουκλοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά 2-7 ετών (παραγωγή σεναρίου, συγγραφή κειμένου, σχεδιασμός και κατασκευή κούκλας και σκηνικού κουκλοθεάτρου δύο όψεων) στις οποίες συνεργάζεται με τους σπουδαστές εκμαιεύοντας από αυτούς σημαντικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.