Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Μουσική Τεχνολογία

dj

Ό,τι ακούς... δε σημαίνει ότι υπάρχει. Μην ψάχνεις για τη λύση του μυστηρίου. Είναι όλα όσα μπορεί να κάνει ο ειδικός Μουσικής Τεχνολογίας. Με την εξέλιξη των ψηφιακών μέσων ο ήχος έχει περάσει σε νέα επίπεδα. Η μουσική και τα εφέ προέρχονται από ειδικά software και hardware που συνδυάζονται με ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και ψηφιακά εργαλεία. Ηχογράφηση, μουσική παραγωγή και επεξεργασία ηχητικών δεδομένων γίνονται μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή. Οι εφαρμογές αμέτρητες. Δισκογραφικές εταιρείες, studios ήχου, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εταιρείες παραγωγής, συναυλιακοί χώροι.

Δεν θα σκεφτόσουν να ασχοληθείς με κάτι άλλο πέρα από την μουσική. Όνειρο σου να γίνεις ο «άνθρωπος-ορχήστρα». Με το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Να συνθέσεις, να ηχογραφήσεις και να επεξεργαστείς τη δική σου μουσική στα studios ευρωπαϊκών προδιαγραφών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με καθηγητές σου κορυφαίους μουσικούς με επαγγελματική καταξίωση. Και μετά να κατακτήσεις την ελληνική και, γιατί όχι, τη διεθνή μουσική σκηνή.


Η καριέρα σου

Ο απόφοιτος Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί ως: 
-Συνθέτης/Ενορχηστρωτής/Συντάκτης
-Διορθωτής μουσικών έργων
-Μηχανικός ήχου Hard Disk Recording Studio & Προγραμματιστής MIDI
-Σχεδιαστής
-Δημιουργός ήχων (Foley)
-Μουσικός Παραγωγός 
-Μουσικός παραγωγός Ραδιοφώνου - Τηλεόρασης
-Εκπαιδευτής Μουσικής Τεχνολογίας
-Σχεδιαστής/Παραγωγός ήχου στον Κινηματογράφο/Θέατρο
-Σχεδιαστής/Παραγωγός ήχου σε εφαρμογές Πολυμέσων/Internet
-Υπεύθυνος σχεδιασμού ηχητικών συστημάτων
-Υπεύθυνος πώλησης συστημάτων ήχου (hardware/software)
-Στέλεχος Δισκογραφικής εταιρείας


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.


Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΝΑΣΟΣ ΒΥΝΙΟΣ

Μουσικός, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος
Διευθυντής και ιδιοκτήτης του εργαστηρίου έρευνας W.S.S. στην Αθήνα, από το 1986.
Μέλος του Aegean Research Center.
Ηχολήπτης στο Studio ECHO.
Έχοντας υπηρετήσει την εκπαίδευση από διάφορες θέσεις ο Νάσος Βύνιος έχει διαδραματήσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού τοπίου της Μουσικής Τεχνολογίας και της Ηχοληψίας στην Ελλάδα.
Με την επιστροφή του από τη Βοστόνη το 1994, όπου έγινε ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε από την εταιρεία Roland για το ερευνητικό του έργο, ασχολήθηκε με τις μουσικές παραγωγές και παράλληλα με την εκπαίδευση σαν Υπεύθυνος Σπουδών Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας.
Συμμετέχοντας στη συγγραφή των προγραμμάτων σπουδών Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας και Μουσικού Δισκογραφίας ζωντανών εμφανίσεων, μέσα στο πλαίσιο του ΟΕΕΚ για τα ΙΙΕΚ, συνετέλεσε στην σημαντική αναβάθμιση των σπουδών της χώρας καθώς είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νεάς γενιάς μουσικών παραγωγών, ηχοληπτών αλλά και καλλιτεχνών που πρωταγωνιστούν σήμερα.
Από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ιστορικό κολλέγιο Saint George Commercial College το 2001, συνετέλεσε στη διάσωση του Κολλεγίου, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του σαν εργαστηριακός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο τμήμα "Τεχνολογίας Μοσικών Οργάνων" στο Ληξούρι Κεφαλληνίας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις.
Ως Διευθυντής Σπουδών στο Fame Studio του ομίλου Αντέννα το 2004, συνετέλεσε στη δημιουργία της πρωτοποριακής σχολής μοντέρνας φωνητικής για τα ελληνικά δεδομένα.
Ως μουσικός, ηχολήπτης και παραγωγός, ο Νάσος έχει συνεργαστεί με πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σαν session musician, live engineer και έχει κάνει την παραγωγή σε δεκάδες τραγούδια, διαφημιστικά, πολυμεσικές εφαρμογές, ντοκιμαντέρ και διαδικτυακούς τόπους.
Σήμερα, ο Νάσος είναι Επικεφαλής του τομέα Ήχου και Μουσικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College και δημιουργεί τους μελλοντικούς επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΤΑΚΗΣ

Γεννημένος στην Αθήνα το 1981, ο Σταύρος Καρτάκης ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και θεωρίας μουσικής στην ηλικία των 11 και το 2003 αποφοίτησε απο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας με δίπλωμα στη τζάζ κιθάρα. Το 2003 έγινε δεκτός υπότροφος στο Berklee College of Music της Βοστώνης και το 2007 αποφοίτησε με “summa cum laude” και διπλό bachelors degree στο σύνθεση μουσικής κιν/γράφου και στο τζάζ αυτοσχεδιασμό. Σπούδασε κιθάρα με τους Κώστα Μπαλταζάνη, John D. Thomas, John Baboian, Larry Baione και σύνθεση με τον διακεκριμένο κλασικό συνθέτη Vuc Kulenovic. Εργάζεται ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικός και ηχολήπτης στην Αθήνα και ταυτόχρονα απο το 2008 ώς εκπαιδευτικός στο Εργαστήρι ελευθέρων σπουδών του ΑΝΤ1, στο ΙΕΚ Όμηρος και στο Διατονικό Ωδείο. 
Έχει συνθέσει μουσική για τηλεόραση (ΕΡΤ, ΑΝΤ1), θέατρο (Ο μικρός Πρίγκηπας, Ένας Ήρως με Παντούφλες κ.α.), διαφημήσεις (EURO για τη Τράπεζα της Ελλάδος, Town For Kids κ.α.) και ταινίες μικρού μήκους στην Ελλάδα και στην Αμερική. Σαν μουσικός, ενορχηστρωτής και ηχολήπτης έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες όπως: Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Παντελής Θαλλασινός, Δημήτρης Μπάσης, Μανώλης Χιώτη, όπως επίσης και με πολλές μπάντες όπως Akousma, Dead Hoofers, Love Affair Big Band, Jazz Shadows, Press Esc κ.α. Απο το 2011 συνεργάζεται με τον βραβευμένο συνθέτη Τάσο Ιωαννίδη (The Silver Brumby, Λαχανα και Χαχανα, Apocalypse).ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΛΑΖΟΓΛΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Κιλάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1980. Μεγάλωσε σε ενα σπίτι που η μουσική δεν έλειπε ποτέ και το φάσμα της συμπεριελάμβανε από Bee Gees και Billy Cobham μέχρι Ηπειρώτικα και Στράτο Διονυσίου. Η πρώτη ουσιαστική επαφή μ'ένα μουσικό όργανο συμβαίνει στα 14 όταν ανακαλύπτει το σκαφάτο Αria μπάσο του πατέρα του. Στη συνέχεια ακολουθούν σπουδές στην κλασική κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν και περίπου 4 χρόνια αργότερα προτεραιότητα αναλαμβάνει η ηλεκτρική πλευρά της κιθάρας.
Παράλληλα με τις σπουδές στην ηλεκτρική κιθάρα, αναπτύσσει και μια περιέργεια για τη φύση του ήχου και το πως διαδίδεται στον χώρο. Μετά το Λύκειο ακολουθεί την Ηχοληψία ως κατεύθυνση σπουδών και αφού ολοκληρώσει το Diploma in Audio Engineering σε ιδιωτικό ΙΕΚ, μετεγκαθίσταται στον αγγλικό Βορρά όπου ασχολείται καθαρά με την Ακουστική στο πανεπιστήμιο του Salford. Με το πέρας των σπουδών της Ακουστικής, επιστρέφει στη μουσική και συνεχίζει στο ίδιο πανεπιστήμιο σπουδές με θέμα τη Μουσική (BA Music) και αργότερα την Jazz Ενορχήστρωση και τη Μουσική Κινηματογράφου σε μεταπτυχιακό πλέον επίπεδο (MA Composition).
Ως συνθέτης έχει κυκλοφορήσει έναν προσωπικό δίσκο και αρκετά singles σε House και Electronica ύφος με το καλλιτεχνικό alias Quentin North, που κυκλοφόρησε το 2010 απο την Sound Of Everything, λαμβάνοντας ενθουσιώδεις κριτικές απο την εγχώρια και διεθνή Dance σκηνή.
Ως κιθαρίστας συμμετέχει σε αρκετά ενεργά σύνολα με σημαντικότερα αυτά των προσωπικών του φίλων όπως ο Papercut, ο Κώστας Μπουντούρης και η Dusk αλλά και με τους post-άδες Autumn Machinery, καθώς επίσης και με το street jazz rap σχήμα Rudy Roots.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ηλ. κιθάρα και μουσική τεχνολογία στο μουσικό εργαστηράκι του Γιώργου Θεοφάνους και από το 2014 διδάσκει Ακουστική και Μουσική Παραγωγή στο ΙΕΚ 'Ομηρος. ΟΛΓΑ ΚΟΥΚΛΑΚΗ

Η Όλγα Κουκλάκη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την κλασσική μουσική σε ηλικία 8 χρονών. Σαν έφηβη, άρχισε να το Djing σε clubs και bars της Αθήνας ενώ επέκτεινε την καλλιτεχνική της δημιουργία στο Παρίσι όπου και μετακόμισε το 2001. Η καλλιτεχνική της οικογένεια βρέθηκε στη θρυλική δισκογραφική εταιρεία του Laurent Garnier (FCom) με την οποία και συνεργάστηκε ως live Keybord/programmer με τον Jay Alanski (aka Reminiscent Drive) και ως Dj. Παράλληλες συνεργασίες έκανε ως vocalist με τον Fred Avril (« Tv dinner ») , τους Poni Hoax (« Budapest »), τον Jori Hulkkonen (« Do it ») αλλά και με τον Marc Collin (Nouvelle Vague) με τον οποίο συνεργάζεται έως και σήμερα. Το ντεμπούτο της άλμπουμ «Getalife » κυκλοφόρησε το 2008 (label PerfectKiss/Pias) και ακολούθησε το « I U Need » το 2012 (label Kwaidan/Differ’ant/Idol) . 
Επευφημήθηκε από το Les Inrockuptibles ως «η Πυθία μίας electronica τόσο μαγικής όσο και ατονικής» ενώ η μουσική της χαρακτηρίζεται ως «dark pop electronica» . 
Τραγούδια της έχουν τοποθετηθεί στις ταινίες «Une Nuit», «Mobius», «Love in the End»
Κυκλοφορίες συνεργασίες: http://www.discogs.com/artist/110869-Olga-Kouklaki?type=CreditsΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Ο Κώστας Μπουντούρης είναι συνθέτης, τραγουδοποιός και ηχολήπτης. Σπούδασε Μουσική και Ηχοληψία στην Ελλάδα και έπειτα Σύνθεση, Ενορχήστρωση και Μουσική Παραγωγή στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας (University of Salford), BA Popular Music and Recording, MA Compositional Studies. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραγωγές στην Ελλάδα, στην Κύπρο και το εξωτερικό ως μουσικός και ηχολήπτης (Διονύσης, Σαββόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος, Dr Richard Boulanger at Synch Festival 2008, Βαρύαυλος ΙΙΙ, Ηρώ Σαΐα κ.α). Εργάστηκε ως ηχολήπτης στο Fame Studio (ΑΝΤΕΝΝΑ) και στην τηλεοπτική εκπομπή της Σεμίνας Διγενή Κοίτα τί έκανες (Alpha), ενώ συμμετείχε ως μουσικός ορχήστρας στις τηλεοπτικές εκπομπές Fame Story (ANT1) και Dream Show (Alpha). Με την ιδιότητα του ενορχηστρωτή – παραγωγού αναλαμβάνει παραγωγές καλλιτεχνών στο προσωπικό του στούντιο ηχογραφήσεων CBee Studio.Το 2014 κυκλοφόρησε από την εταιρεία Μικρός Ήρως η πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο Σωσίβιο με ερμηνεύτρια την Ευτυχία Μητρίτσα, σε στίχους των: Οδυσσέα Ιωάννου, Πόλυ Κυριάκου, Λάμπρου Μπαλού και Ευτυχίας Μητρίτσα, με τη συμμετοχή της Ελένη Τσαλιγοπούλου και του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Ανδρέου.
Διδάσκει Ηχοληψία και Μουσική Παραγωγή στα τμήματα Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας και Music Production του ΙΕΚ Όμηρος και Aegean College.ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΤΖΕΝΗΣ

Ο Νίκος Μπιτζένης είναι μουσικός παραγωγός,συνθέτης,στιχουργός και τραγουδιστής του μουσικού συγκροτήματος MIKRO,καθώς και άλλων πολλών μουσικών projects.
Δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής από το 1995 και από το 2005 είναι ιδιοκτήτης της UNDO Records.
Έχει στο ενεργητικό του πολλά albums σαν παραγωγός, συνθέτης, sound engineer, mastering, πολλά remixes ξένων και ελλήνων καλλιτεχνών, πολλές συναυλίες και DJ sets και γενικότερα πολλή εμπειρία που έχει αποκτηθεί με χιλιάδες ώρες studio και live.ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΝΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Ηχοληψία στη σχολή Παπαντωνοπούλου από το 1988 ως το 1991. Παράλληλα με τις σπουδές εργάστηκε στον Rock FM, Galaxy 92,1 και στον Κλικ FM. Με το live ασχολήθηκε το 1993. Το 1995 ξεκίνησε συνεργασία με την Άννα Βίσση ως monitor ηχολήπτης. Από το 2001 ξεκίνησε συνεργασία με την Audio Control ως τεχνικός, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με τις Τάνια Τσανακλίδου και Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μανώλη Λιδάκη. Το 2003 και 2004 συμμετείχε στα σεμινάρια της Meyer: Self Powered Speaker Systems και Source Independent Measurement (SIM school). Το 2005 εργάστηκε στην Ελληνική διοργάνωση της Eurovision ως monitor Ηχολήπτης του διαγωνισμού. Το 2006,2007 και 2008 ασχολήθηκε με το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ως Τεχνικός υπεύθυνος ήχου της εγκατάστασης και programmer σε ο,τι αφορούσε στις κονσόλες και τα δίκτυα (Ethersound). Από το 2008 έως το 2013 εργάστηκε στην ΕΡΤ στην ψηφιακή της πλατφόρμα (ΕΡΤ Ψηφιακή) και στην συνέχεια στη Μονάδα Εξωτερικών Μεταδόσεων. Παράλληλα το 2012 και 2013 εργάστηκε στο Ejekt Festival ως υπεύθυνος ήχου. Το 2014 εργάστηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi με αντικείμενο το Broadcasting Mix των συγκροτημάτων που έπαιρναν μέρος στα Live Events των απονομών μεταλλίων και μεταδίδονταν ζωντανά σε παγκόσμια μετάδοση αλλά και από τη Ρωσική Τηλεόραση. Στην ίδια διοργάνωση έκανε τo Backup Broadcasting της παγκόσμιας μετάδοσης των απονομών μεταλλίων.

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.