Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Τεχνικός Αγροτουρισμού

 Τεχνικός Αγροτουρισμού

Ο Τεχνικός Αγροτουρισμού είναι ο επαγγελματίας υπεύθυνος για την οργάνωση και τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων, αγροτουριστικών συνεταιρισμών, μονάδων αγροτικής βιοτεχνίας και παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.

Ο Τεχνικός Αγροτουρισμού απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει λάβει τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που τον καθιστούν ικανό να υλοποιεί αγροτουριστικές δράσεις, να αναπτύσσει συνεργασίες με τοπικά και διεθνή δίκτυα αγροτουρισμού, να μεταποιεί και να τυποποιεί τοπικά αγροτικά προϊόντα.


Η καριέρα σου 

Ο Τεχνικός Αγροτουρισμού απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί:
-Σε δημόσιους, κοινοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς
-Σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που προσφέρουν προϊόντα αγροτουρισμού
-Σε επισιτιστικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
-Σε επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων
-Σε επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων λαϊκής τέχνης
-Σε επιχειρήσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού
-Να δημιουργήσει τη δική του αγροτουριστική επιχείρηση ή βιοτεχνία
 

Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014 Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΙΒΑΣ

Ο Δημήτρης Δρίβας γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στην συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MSc in Food Science and Technology από το πανεπιστήμιο του Lincoln και Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πάτρας. Επίσης, είναι εκπαιδευτής στο μητρώο του ΕΦΕΤ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ε.Ο.Π.Ε.Π. Το 2000 ξεκίνησε την εταιρεία Con_Sys και ως εξωτερικός σύμβουλος παρείχε υπηρεσίες σε εταιρείες τροφίμων σε θέματα υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων, ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων Haccp - ISO22000 και ανάπτυξη, εφαρμογή και παρακολούθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων από Γ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και προγράμματα ΕΣΠΑ. Από το 2003 μέχρι και σήμερα  εκπαιδεύει σπουδαστές των τομέων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των σπουδαστών σε επαγγελματίες του χώρου. Από το 2016 μέχρι και σήμερα είναι ο υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας των ξενοδοχείων The Romanos - A Luxury Collection Resort και The Westin Resort του ομίλου της Costa Navarino.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΑΣΙΩΤΗΣ, MSc lecturer

Ο Αναστάσιος Μαρκασιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του UniversityofBoltonστη Μεγάλη Βρετανία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα <<Βιοτεχνολογία Βιομεταποίηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων>> από το UniversityofWarwick.Εργάστηκεστο βιοχημικό και ουρολογικό εργαστήριο του δημοσίου νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.Είναι συνεργάτης του Κολεγίου και του ΙΕΚ στον Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ από τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα πρακτικών εργαστηριακών σεμιναρίων σε μοριακές, κυτταρικές και βιοχημικές τεχνικές και είναι υποψήφιο μέλος του οργανισμού RoyalSocietyofBiologyστο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το κομμάτι της νανοϊατρικής και πιο συγκεκριμένα τη δημιουργία συστημάτων για τη μεταφορά/διανομή φαρμάκων στο σώμα με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. Επίσης, ασχολείται με τη βιοτεχνολογία φυτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.ΚΑΠΡΙΕΛ ΑΤΑΜΙΑΝ

Ο Καπριέλ Αταμιάν αποφοίτησε από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο University of Pittsburgh στις Η.Π.Α. αποκτώντας το M.Sc. με βαθμό Άριστα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Χημεία ΑΣΕΠ” (Εκδόσεις Κοκοτσάκης, 2006). Το 2013 εντάχθηκε στο «Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων» του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.Το 2014 πιστοποιήθηκε ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. ως εξεταστής Πρακτικού Μέρουςκαι ως βαθμολογητής. Το 2017 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση».ΘΕΑΝΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Θεανώ Βασιλείου σπούδασε στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Αποφοίτησε το 1999 και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: « O ρόλος των βιταμινών του συμπλέγματος Β σε ενδογενή μεταβολικά νοσήματα.» Έχει, επίσης, κάνει ειδική μελέτη πάνω στο σελήνιο ως στοιχείο διατροφής. Το 1999 εργάστηκε στα NUTRIMENT, συμβουλευτικά κέντρα κλινικής διαιτολογίας. Τα έτη 2000-2001 ήταν υπεύθυνη του τμήματος διατροφής στα κέντρα αδυνατίσματος LIGHT. Από το 2001 έως το 2005 εργάστηκε ως καθηγήτρια διαιτολογίας σε γνωστό ΙΕΚ. Από το 2005 έως το 2013 ήταν υπεύθυνη του τμήματος Διαιτολογίας του ETHNIC FITNESS CLUB. Από το 2006 μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια διαιτολογίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει όλα όσα κάνουν την εκπαίδευση αλλά και τη ζωή των σπουδαστών του πιο εύκολη. Γι’ αυτό, δημιούργησε μια σειρά παροχών που ενισχύουν συγχρόνως τις ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον. Οι παροχές απευθύνονται στους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων, με στόχο να προσφέρουν μια καλύτερη καθημερινότητα.

ΔΩΡΕΑΝ διδασκαλία όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών. Γιατί, τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ, κανείς δεν μπορεί να λείπει.

ΔΩΡΕΑΝ διδασκαλία των προγραμμάτων Η/Υ που οδηγούν στην απόκτηση του Αναγνωρισμένου από Δημόσιο πιστοποιητικού KeyCERT.

Εκπαιδευτικό Portal στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους ( υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

Εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία εντελώς δωρεάν σε όσους σπουδαστές το έχουν ανάγκη.

Απεριόριστη καθημερινή πρακτική άσκηση με χρήση των εργαστηρίων, για να «μπεις στο κλίμα» & να εξοικειωθείς από σήμερα και με το δικό σου ρυθμό, με το μελλοντικό επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Βιβλιοθήκες. Και για να είσαι πάντα «διαβασμένος» στις τελευταίες εξελίξεις της δουλειάς σου, το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει μια ενημερωμένη βιβλιοθήκη, με 10.000 τίτλους βιβλίων, περιοδικών & δημοσιευμένων εργασιών.

Υποστήριξη από Προσωπικό Σύμβουλο Σπουδών, που θα σε καθοδηγήσει, θα σε προσανατολίσει & θα σε βοηθήσει ν' αξιοποιήσεις καλύτερα τις κλίσεις σου.

Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, που θα φροντίσει για την επαγγελματική σου αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών σου. Για να μην έχεις να σκεφτείς τίποτα άλλο εκτός απ' τις σπουδές σου.

Επιπλέον προσφέρει: Χρηματοδότηση σπουδών, Ασφαλιστική κάλυψη, Αναβολή στράτευσης, Εκπτωτική κάρτα, Φορολογικές απαλλαγές, Εκπαιδευτικές επισκέψεις, Σεμινάρια-Διαλέξεις, Αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, Συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ κ.ά.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.